Hakkımızda

TÜTAGEM, Kalkınma Bakanlığı, Bilim ve Teknoloji Sektörü Projesi olarak üniversitemizdeki Ar-Ge araştırmaları yapan tüm birimlerimizin ortak çalışması ile  “Trakya Bölgesi Teknolojik Gelişim Yapılanması” adı ile sunulmuş bir merkez laboratuvar kuruluş projesidir. Projenin ana fikri Üniversitemizin, Fen, Sağlık ve Mühendislik alanlarındaki güçlü bilgi potansiyelinin, bölgesel ve ülkesel kalkınma konularında sanayi, ticaret ve kamu kuruluşlarının belirlediği ihtiyaçlara çözüm üretecek şekilde hizmet verebilir hale getirilmesidir. Böylece, Trakya bölgesindeki doğal kaynakların korunması ve değerlendirilmesi, toplumun ve bireylerin yaşam niteliklerinin geliştirilmesi, tarım, gıda, üretim, enerji, tekstil, sağlık konularında sürdürülebilir bölgesel kalkınmayı hedefleyen uygulanabilir projelerin üretilmesi mümkün olacaktır. Bu kapsamda yazılan proje 25 Temmuz 2011 tarihinde 2011K120390 proje kodu ile kabul edilmiş ve üniversitemiz bünyesinde 25 Kasım 2013 tarihinde açılarak hizmete girmiştir.

Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÜTAGEM), tecrübeli ve teknik donanımı yüksek akademik kadrosu ve güçlü altyapısı ile akademisyenlerimize, sanayimize ve ülkemize faydalı olmak adına paydaşlarının da katkılarıyla çalışmalarına tüm gücüyle birlikte devam etmektedir.

Merkezimize kurulan Laboratuvar Bilgi Sistemi ile kurumumuzun elindeki imkan ve kabiliyetlere erişimin kolaylaştırılması ve verilen endüstriyel hizmetlerin listelenmesi yoluyla ulusal ve uluslararası paydaşlarımızla işbirliklerimizin arttırılmasını sağlayacak bir ara yüz oluşturulması amaçlanmıştır.

LabSis Sistemi, Trakya Üniversitesi personeli ile birlikte diğer kamu üniversiteleri ve diğer iç ve dış paydaşların kullanımına açıktır. LabSis sistemi ile kullanıcılar, istenen laboratuvar, ölçümler, test, deney ve analizler için talep oluşturabilmekte, proforma fatura alabilmektedirler. Ayrıca sistem üzerinden ilgili laboratuvar profili yardımıyla ilgili öğretim üyeleri ile iletişime geçerek ayrıntılı bilgi de alabilmektedirler. Bu sayede üniversite ve sanayi iş birliğine oldukça önem veren Trakya Üniversitesi güvenilirliğiyle istenen/talep edilen test-ölçüm-deney-analizlerini yaptırabilmektedirler.
Bu içerik 31.01.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 2328 kez okundu.