TÜTAGEM Bünyesinde 2023 Yılında Gerçekleştirilen Bilimsel Faaliyetler

1. 17-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında, personelimiz Öğr. Gör. Dr. Alp YÜCEL tarafından Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Halk Sağlığı Enstitüsü Tetova Üniversitesi- Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü işbirliği kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Gıda Teknolojileri Konferansına katılım sağlandı.
  2. 1-3 Eylül 2023 tarihleri arasında personelimiz Öğr. Gör. Dr. N. Pelin TÜRKER ve Öğr. Gör. Dr. Deniz ŞUMNULU V. International Conference on Agricultural, Biological and Life Science kongresine katılım sağladılar.
  3. 13-16 Eylül 2023 tarihleri arasında personelimiz Öğr. Gör. Dr. N. Pelin TÜRKER 8th International Congress on Applied Biological Sciences kongresine katılım sağladı.
  4. 30 Kasım-1 Aralık 2023 tarihleri arasında personelimiz Öğr. Gör. Dr. Deniz ŞUMNULU 6th International Health Sciences kongresine katılım sağladı.
  5. 11-19 Kasım 2023 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (Atasem) tarafından düzenlenen; LCQTOF, LC-MsMs, ICP-Ms ve HPLC Eğitimlerinde personelimiz Öğr. Gör. Dr. Saffet Çelik eğitmen olarak yer aldı.
  6. 2023 yılında laboratuvarımız bünyesinde kabul edilen proje ve patent bilgileri:
    • Personelimiz Yüksek Kimyager Tuğba TUNCELİ’nin yürütücülüğü gerçekleştirdiği; 123Z176 no’lu ve 2,2':5',2''-Tertiyofen'in Echinops Cinsi Bitkilerden İzolasyonu ve Türevlendirilerek Biyoaktif Özelliklerinin İncelenmesi adlı TÜBİTAK projesi kabul edildi.
    • Personelimiz Öğr. Gör. Dr. N. Pelin TÜRKER’in araştırmacı olarak yer aldığı; 2023/152 no’lu ve B3GLCT-1 geninin meme tümörüne bağlı gelişen karaciğer metastazında biyobelirteç olarak kullanımı başlıklı Mülkiyet Hakları ve Patent Desteği projesi kabul edildi.
    • Personelimiz Öğr. Gör. Dr. Alp YÜCEL’in yürütücülüğü gerçekleştirdiği; 2023/162 no’lu ve Üç boyutlu yazıcı ile üretilmiş altın kaplı çalışma elektrotu üretim yöntemi başlıklı Mülkiyet Hakları ve Patent Desteği projesi kabul edildi.
Bu içerik 31.01.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 211 kez okundu.